Fotograf: iZettle/Press

Tillväxtraketen: Nu tar hans svenska fintech-succé in 440 miljoner

Jacob de Geers bäbis iZettle växer så det knakar.

Svenska iZettle är ett av Europas snabbast växande fintech-bolag – intäkerna ökade med över 30 000 procent under en fyraårsperiod. De erbjuder betallösningar och finansiella tjänster för småföretagare – iZettles kortläsare, som lanserades 2010, kan användas med en vanlig smartphone eller surfplatta.

Nu får iZettle tillskott i kassan i form av en lånefinansiering på 60 miljoner euro, cirka 440 miljoner kronor, från amerikanska investmentbolaget Victory Park Capital. Kapitalet ska användas för att fortsätta ligga i framkant med finansiella tjänster för småföretagare i Europa och Latinamerika. Det uppger iZettle i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Svenske fintech-vd:n: Förr skrattade bankerna åt oss, nu vill de vara som vi

"Vi har följt iZettles imponerande tillväxt sedan start. iZettle är en innovatör och en klar marknadsledare i Europa och självklart vill vi vara en del av nästa tillväxtfas” säger Gordon Watson, Partner på Victory Park Capital.

iZettle har onekligen kommit långt sedan starten 2010 – idag får de tusen nya kunder per dag.

"Först skrattade de åt oss och sa att ingen är intresserad av det där, för Sverige är redan en väldigt avancerad kortmarknad" har Jacob de Geer sagt i en tidigare intervju med Veckans Affärer.

"Bank efter bank har börjat prata om fintech, och de har inkubatorer, och vissa har till och med investerat i blockkedjan. För två år sedan var det ingen som pratade om det här.”


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.