Fotograf: Bouchra Ezzahraoui/Facebook

Så lyckades en trader och en konsult bygga sin succéstartup – på bara kvällar och helger

De jobbade på Goldman Sachs och Boston Consulting Group, men ville ännu mer.

Sophie Kahn och Bouchra Ezzahraoui träffades 2009 när de båda pluggade ekonomi på Princeton. Därefter satsade de på karriär inom finanssektorn några år, Kahn som konsult på Boston Consulting Group och Ezzahraoui som trader på Goldman Sachs.

2014 träffades de över en brunch i New York, och började diskutera idéer – de var sugna på att starta något eget.

Diskussionen mynnade ut i bolaget AUrate New York, som säljer moderiktiga och prisvärda guldsmycken, skriver Business Insider.

Men de sa inte upp sig från sina dagtidsjobb.

”Vi började på helgerna klockan sju på lördagsmorgonen och slutade klockan nio på kvällen söndagar. Det var nonstop. Men du kan få mycket gjort om du är motiverad. Du inser hur mycket tid du spenderar på fritidsaktiviteter med bara ett jobb, när du börjar göra något i den här stilen” säger Sophie Kahn till Business Insider.

Innan de grundade bolaget gick de helgkurser på en designskola, för att lära sig hantverket. Bouchra Ezzahraoui medger att de inte insåg hur stor arbetsbördan skulle bli.

Sophie Kahn menar att drivandet av den egna verksamheten gjorde henne bättre på sitt dagtidsjobb – eftersom hon blev tvungen att vara mer effektiv för att hinna med.

”Du vet hur vissa gör yoga eller mediterar eller går på gymmet för att släppa jobbet? Om du har två jobb är det ena en mediation från det andra. Du är alltid distraherad på ett positivt sätt” säger Kahn.

Efter ett testår 2015 växer nu deras bolag så pass mycket att Sophie Kahn har lämnat sitt dagtidsjobb för att helt ägna sig åt verksamheten.

Men Bouchra Ezzahraoui jobbar fortfarande på Goldman Sachs.

"Jag tror inte på den så kallade balansen mellan jobb och privatliv. Du får göra tid när du jobbar med något du älskar och tror på" säger hon till Business Insider.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST