Här öppnar Europas mest kontroversiella McDonald's

"Ett perverst beslut... en skamfläck"

Nu kan påven kila runt hörnet och käka en Big Mac, ifall han blir sugen.

För några dagar sedan öppnade den globala snabbmatsjätten sin första restaurang i Vatikanstaten, skriver CNBC.

Ända sedan APSA (Administration of the Patrimony of the Apostolic See) i höstas godkände McDonalds som hyresgäst har snabbmatsrestaurangen mött en del högljutt motstånd i katolikens högborg.

"Det är ett kontroversiellt, perverst beslut" skanderade kardinalen Elio Sgreccia till italienska tidningen La Repubblica. Han påpekade även att det är respektlöst mot den traditionella arkitekturen.

McDonald’s betalar kring 300 000 kronor per månad för att hyra lokalen, som är belägen vid ett torg precis runt hörnet från ikoniska Peterskyrkan, i ett kvarter med många (inte alltför entusiastiska) kardinaler som hyresgäster.

Men inget pris är högt nog för att motivera den "skamfläck" det innebär att sälja "ohälsosam" mat på en sådan plats, enligt kardinalen Sgreccia.

Restaurangen, som numera dubbats till ”McVatican”, har öppet 06.30 till 23.00 varje dag och erbjuder även gratis Wifi, enligt CNBC.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.