Fotograf: Day Donaldsson/Flickr

Här är jobben med störst löneökning i år

Sugen på nytt jobb 2017? Kolla in den här topplistan innan du börjar leta.

"Nyårsskiften brukar innehålla ett och annat nyårslöfte. Det är kanske dags att byta jobb? Ibland är faktiskt gräset grönare på andra sidan" skriver Ledarnas karriärexpert Jörgen Kihlgren i Veckans Affärer.

LÄS MER: Karriärexperten: Därför ska du ta risken och byta jobb 2017

Och om planerar byta jobb är det bra att ha underlag för ditt beslut. Lön är en viktig aspekt av att trivas på jobbet – och även om det till viss del också krävs att du förhandlar till dig en lön som känns rätt finns det också yrkesområden där trenden är ökande löner.

LÄS MER: Missnöjd med lönen men svårt att förhandla? Här är 10 konkreta tips som ger mer på kontot den 25:e

Glassdoor.com, en amerikansk jämförelsesajt för löner, har listat jobben som har ökat mest under 2016, jämfört med 2015. Och även om rankingen baseras på den amerikanska arbetsmarknaden ger den ett bra hum om vilka karriärvägar som är på uppgång globalt.

Här är topp 10 med tillhörande procentuell ökning.

1. Kvalificerad vårdassistent – 11%
2. Sales Manager – 11%
3. Implementation Consultant – 7%
4. Rektryterare – 7%
5. Sjuksköterska – 7%
6. Media Planner – 7%
7. Dataanalytiker – 7%
8. Antagningsansvarig på universitet – 7%
9. Skadereglerare – 6%
10. Marknadskoordinator


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST