Prisregn över heta startup-bolag på Almi Invest Seed Day

Almi Invest Seed Day har som syfte att samla investerare och heta startup-bolag från hela Sverige.

Diabetesbolaget Pila Pharma stod som slutlig vinnare av Almi Invests prestigefulla pris Årets Pitchare vid Almi Invest Seed Day den 5 december, där Veckans Affärer var samarbetspartner.

Almi Invest Seed Day har till syfte att samla investerare och heta startup-bolag från hela Sverige. Under eventet, med kring 300 investerare och entreprenörer i publiken, delades också tre andra priser ut.

Årets Börsraket gick till Tobii.

”Tobii är marknadsledande med sin patenterade ögonstyrningsteknologi som förändrar hur människor interagerar med datorer, spel eller bilar. Vid noteringen på Nasdaq tokrusade aktien omedelbart och har nu ett börsvärde på närmare sju miljarder kr” löd motiveringen.

Årets Affär gick till Alligator Bioscience och Årets exit till Neo Technology.Under dagens pitchtävling tävlade 17 Almi Invest-bolag tävlade med varsin 60-sekunders pitch. Sedan röstade publiken fram vinnaren live. Bolaget Pila Pharma, som utvecklar en ny typ av läkemedel mot typ 2 diabetes, vann. 

Övriga finalister var Coloreel som utvecklar en ny teknik för brodyrmaskiner, och Buildsafe som gör byggarbetsplatser säkrare.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.