Fotograf: Kārlis Dambrāns/Wikimedia

Apple testar ny teknik – Iphone 8 kan lanseras med böjd skärm

Iphone-försäljningen sjunker, och innovationen har gått på sparlåga under en tid. Nu verkar det som att Apple satsar på att komma med något nytt igen.

Apple experimenterar just nu med tio olika prototyper som ska lägga grunden för nästa generations Iphone, rapporterar Wall Street Journal.

En av dessa har en böjd skärm.

Apples leverantörer i Asien uppger att de nyligen har ökat på produktionen av nya generationens böjda OLED-skärmar.

Leverantörerna har sett en stigande efterfrågan, inte bara från Apple, utan även från rivaler som Samsung och Xiaomi, vilka sedan tidigare har lanserat modeller med OLED-teknologi. Marknadsanalytiker spår tar att tiotals miljoner skärmar måste produceras tills nästa år, vilket sätter mobilproducenterna i hård konkurrens om leverantörernas produktionskapacitet. 

Apple är nu under stor press att förnya sig själv, och böjda skärmar ses som en möjlig utväg ur svackan:

"Vi vet inte om Apples OLED Iphone kommer att bli en hit, men en sak är säker: om Apple inte följer denna stig och transformerar sig själva, kommer det inte att finnas någon innovation. Det utgör en kris för företaget, men också en möjlighet." säger en representant från leverantören Sharp till WSJ.

Följ Apples aktie i realtid på VA Finans.

OLED-teknologin möjliggör tunna och flexibla skärmar, men är samtidigt dyrare att producera. Teknologin har ännu inte fått sitt stora genomslag på marknaden, och kan således utgöra en riskabel investering för mobilföretagen. 

Et annat förväntat tillägg för iPhone 8 är möjligheten att ladda den trådlöst, enligt Business Insider.  


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST