Fotograf: Lars Pehrsspn/SvD/TT, Gage Skidmore/Flickr

”Väldigt, väldigt självupptagen och inte alls särskilt trevlig” – svenske miljardären som har träffat Trump

"...Men han är effektiv."

Sven-Olof Johansson, fastighetsmagnat och miljardär har träffat USA:s näste president, i samband med en diskussion om att köpa byggtjänster av ett av Trumps dåvarande bolag, för flera år sedan. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

”Han är en väldigt, väldigt självupptagen person och inte alls särskilt trevlig att ha att göra med. Men han är effektiv” säger Sven-Olof Johansson till Svd och påpekar att Trump kan ha en positiv effekt på USA:s ekonomi.

”Ekonomin i USA står ju tvärstill, att då få någon som kan få igång en form av finanspolitik som Trump kan och viss begränsad form av infrastrukturprogram är inte fel” säger Johansson till SvD och fortsätter:

”Han har ju sagt att han ska se över det regelverk som gäller för bankerna i USA. Likviditeten har torkat upp. Man måste hålla uppe konsumtionsnivån.”

Johansson medger att Trump är opålitlig, men inte mer än någon annan politiker. Mycket av Trumps kontroversiella profil har varit en taktik för att vinna valet, tror Sven-Olof Johansson.

Om han själv hade fått rösta i det amerikanska valet hade Johansson ändå inte röstat på Donald Trump.

”Jag hade röstat på Hillary Clinton för mitt samvete, av moraliska skäl och just för Trumps kvinnosyn och rasism” säger Johansson till SvD.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.