Fotograf: Henrik Trygg/Visit Stockholm

”Lång föräldraledighet och 5 veckors semester” – så vill svenska reklambyrån locka hit frustrerade amerikaner

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: En svensk reklambyrå försöker locka hit amerikansk talang och 10 000 statliga jobb ska flyttas från storstäderna till landsbygden enligt ett nytt förslag.

Över en av fyra amerikaner uppgav innan valet att de skulle kunna tänka sig att flytta om Trump vann. Med det i åtanke har svenska reklambyrån Round and Round lanserat hemsidan The Great Trump Escape, skriver Business Insider.

Tanken är att begåvade amerikaner som är frustrerade över valresultatet ska komma hit.

”Vi är inte kända för choklad eller klockor… Det är Schweiz. Här är vi kända för lång föräldraledighet, 5 veckors semester och duglig sjukvård. Det finns faktiskt en massa fördelar med att bo och jobba i Sverige, många av dessa fördelar är resultat av influenser utifrån; människor från andra platser och kulturer som har kommit hit.”

Längst ner på sajten finns uppmaningen ”Klicka här för att ladda upp dina arbetsprover!”. (Bi)

RIKSDAGSPARTIERNA: FLYTTA STATLIGA JOBB TILL LANDET

10 000 statliga jobb ska flyttas från storstäderna till landsbygden, enligt ett förslag från alla riksdagspartier. (Ekot)

GÖR OM, GÖR RÄTT
Riksdagens socialförsäkringsutskott har beslutat att ge regeringen uppdrag att utreda hur lagen om arbetskraftsinvandring kan göras bättre. (TT-DN)

NOTERINGSHÖGTRYCK
I spåren av USA-valet öppnar sig noteringsfönstret ännu mer. Bolagen går starkt, kapitalet strömmar till börsen och eventuell osäkerhet är borta. (DI)

ERICSSON SER FORTSATT SVAG MARKNAD
Budskapet vid telekomjättens kapitalmarknadsdag i går var en fortsatt svag marknad nästa år men för 2018 och 2019 ser det mer positivt ut. (DI)

TOPPADE VINSTER FÖR FLYGBOLAG
Vinsttaket för flygjättarna kan vara nått för den här konjunkturcykeln, enligt branschorganisationen Iata. (SvD)


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.