ANNONS
Nettbuss Travel AB har enligt Svensk Kvalitetsindex, SKI, persontransportbranschens nöjdaste kunder. Nu finns reseföretaget även på Veckans Affärers Superföretagslista 2016.

Hållbart resande med hög status

Sköna stolar och snabba återbetalningar har blivit en succé. Sex år i rad har Svensk Kvalitetsindex undersökningar sagt sitt – Nettbuss Travel AB har persontransportbranschens nöjdaste kunder. Nu har reseföretaget också kvalat in på Veckans Affärers Superföretagslista 2016.

Nettbuss Travel AB utvecklade konceptet Nettbuss Bus4You med målsättningen att höja statusen på bussresor. Första steget var att designa bussen på ett annorlunda sätt. En buss med dubbelsäte på ena sidan och ett singelsäte på andra togs fram. Benutrymmet blev väl tilltaget och fåtöljerna bekvämare. Eluttag och ett bra WiFi sågs från början som ett måste. För två år sedan lanserades Nettbuss Bus4You version 2.0 där målet var att kunna erbjuda fler platser utan att försämra standarden. Lösningen blev att köpa in dubbeldäckare med glastak för att förhöja upplevelsen ytterligare.

”Bussens utformning var en viktig del, men hur vi möter våra gäster är än mer viktigt. Under våren 2011 började vi arbeta efter något som vi kallar ’Det goda värdskapet’, som handlar just om att vi ser våra kunder som gäster”, förklarar Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel AB.

Det goda värdskapet innefattar även ett hållbart perspektiv. Nettbuss Bus4You är märkta med Naturskyddsföreningens ”Bra Miljöval” och bussarna körs i så stor utsträckning som möjligt på biodiesel HVO, som är ett 100 procent förnybart drivmedel.

Nettbuss med norska rötter

Nettbuss Travel AB är en del av svenska Nettbusskoncernen, som om fattar cirka 630 fordon och cirka 1 500 medarbetare. Nettbuss Travel AB har en omsättning på cirka 200 miljoner kronor. Under varumärkena Nettbuss Express och Nettbuss Bus4You erbjuder Nettbuss Travel AB resor till över 35 destinationer i Sverige, Norge och Danmark med 2 740 avgångar per vecka. Den svenska koncernen är en del av Nettbuss A/S, som bedriver verksamhet i Norge och Sverige. Mer information finns på www.nettbuss.se

I bra service ingår också ett bra bemötande när det kommer till reklamationer.

”Om vi exempelvis skulle bli försenade eller att WiFi­uppkopplingen krånglar, betalar vi ut ersättning proaktivt. Ibland redan innan gästen har nått sin slutdestination. Jag tror att det är den största skillnaden mellan oss och andra bolag”, säger Robert Nyberg.

När det gäller trafiksäkerhet har Nettbuss Travel AB gått längre än vad de egentligen behöver.

”Vi har inspelade säkerhetsfilmer, likt dem på flyget, som går igenom hur man tar sig ur bussen om olyckan skulle vara framme och vikten av att använda säkerhetsbälte. Vi är också trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001. Det innebär att vi varje år har en revision på trafiksäkerhetsområdet där ett externt bolag går igenom våra rutiner för att se till att vi följer alla lagar och regler”, berättar Robert Nyberg och fortsätter:

”För att ha så säkra bussar som möjligt byter vi ut dem kontinuerligt och har ett nära samarbete med våra bussleverantörer. Vi har ett serviceavtal som säger att under de fem år som vi har bussen ska leverantören alltid se till att den är i toppskick”.

Att erbjuda en säker resa med högsta komfort, ge en god service samt att vara ett hållbart resealternativ betyder inte att det är mer kostsamt. 

”Vi ser till att hålla prislappen så låg som möjligt genom att göra smarta, kostnadseffektiva val. Det är oftast vid ett bra pris som man vinner gästen”, avslutar Robert Nyberg.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST