Fotograf: Arovia/Kickstarter

Den här hajpade Kickstarter-prylen nådde 100% på 35 minuter

När Arovia lanserade ”världens första bärbara display” på Kickstarter nådde den 100 procent på 35 minuter. En vecka senare är projektet uppe i över 1 000 procent – med 39 dagar kvar på finansieringsrundan.

SPUD (Spontaneous Pop-up Display) är en högupplöst 24-tums bärbar display som enkelt kan vikas ihop och fällas upp, lite som ett paraply. Det är den enda i sitt slag som är ”ultra-portabel”, enligt Arovia som ligger bakom produkten.

SPUD ska kunna kopplas till din smartphone, laptop eller surfplatta – antingen trådlöst eller via en HDMI kabel. Prislappen för produkten är satt till 499 dollar, vilket motsvarar cirka 4 500 svenska kronor.

Frågan är dock hur stor behovet av en dylik produkt egentligen är, och hur de faktiska försäljningssiffrorna kommer se ut – det är onekligen lite bökigt att bära runt på en extra display, om du nu redan har din laptop med dig. Och så finns det så klart budgetvänliga små projektorer med liknande prislapp som är lätta att bära runt på (även om du då såklart måste hitta en yta att projicera på).

Intresset på crowdfunding-sajten Kickstarter tycks dock motsäga all skepticism; när kampanjen för SPUD lanserades 1 november nåddes målet om 33 000 dollar på endast 35 minuter. Idag, en vecka senare, är projektet uppe i drygt 345 000 dollar (det vill säga över 1 000 procent) – och det är fortfarande 39 dagar kvar på finansieringsrundan.

Arovia räknar med att kunna leverera de första SPUD-modellerna till investerare under sommaren 2017.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST