Fotograf: Noah Berger/TT

Musk motbevisar skeptikerna – fördubblad bilförsäljning för Tesla

”Det vore fantastiskt att slänga en paj i ansiktet på alla nejsägare på Wall Street som fortsätter att insistera på att Tesla alltid kommer att förlora pengar”.

Teslas nya kvartalsrapport visar att företaget återvänt till vinst för blott andra gången i dess 13-åriga historia. Aktien rusade fyra procent direkt efter att tredje kvartalets siffror kom ut på onsdagskvällen. Det rapporterar Di Digital. 

Nettovinsten för tredje kvartalet uppgick till 195 miljoner kronor.

Tesla levererade nästan 25 000 bilar, vilket är mer än en fördubbling jämfört med tredje kvartalet i fjol. 

Kvartalssiffrorna lär ha belåtit Teslas vd Elon Musk, som nyligen manade på sina anställda att skära ner på kostnader, och göra allt för att få bolaget att gå med vinst igen. I hans öppna brev som publicerades i Bloomberg sade han:

”Det vore fantastiskt att slänga en paj i ansiktet på alla nejsägare på Wall Street som fortsätter att insistera på att Tesla alltid kommer att förlora pengar”

Resultatet, som motsvarade 1,26 kronor per aktie, överträffade förväntningarna på 0,18 kronor per aktie. Däremot var omsättningen på 20,5 miljarder kronor dryga miljarden under förväntningarna.  

Resultatet lättar trycket på Elon Musk och Tesla inför lanseringen av nästa generations Model 3. Elon Musk sade efter kvartalsrapporten till analytiker att man nu inte behöver sätta in nytt kapital för produktionen av den hajpade bilen, som lanseras någon gång 2017, rapporterar Reuters.

Följ Teslas aktie i realtid på VA Finans.

LÄS MER: Så blir Teslas nya bil - som redan säljer som smör

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.