Fotograf: Uber Press, Heisenberg Media

Nu drar snabbmatskriget igång på allvar – Idag lanseras Uber Eats i Stockholm

"Vi har flera års expertis av att transportera och flytta människor. Nu överför vi detta till matbranschen."

Leveranser kommer att ske mellan klockan 11 och 23 och initialt är ett hundratal restauranger anslutna. Det rapporterar bland annat Di Digital.

För en månad sedan avslöjade Veckans Affärer att Uber Eats var på gång till Stockholm under det fjärde kvartalet. Att Uber skulle lansera sin tjänst i den svenska huvudstaden har varit på gång länge och är nu alltså en realitet.

Uber Eats, som med hjälp av bilförare och cykelbud levererar mat snabbt hem till dörren, har under våren och sommaren redan hunnit dra igång i Paris och London. Den brittiska huvudstaden är tjänstens för närvarande största marknad.

LÄS MER: Så ska Uber-bossen vinna det svenska snabbmatskriget

”Vi har flera års expertis av att transportera och flytta människor och nu överför vi även detta till matbranschen. Vi räknar med att det kan bli en lika stor marknad för oss eller kanske rentav en större marknad än vad transportbranschen har varit fram tills nu”, säger Jambu Palaniappan, som är ansvarig för Uber Eats i EMEA och därmed också ytterst ansvarig för utrullningen i Europa.

Själva transporten kostar inget extra för konsumenten, utan det tar man igen genom stora volymer och effektiv logistik. Dessutom går det i sann Uber-anda att betygsätta restaurangen ända ned till minsta detalj – alltså inte bara om hamburgaren var god, utan även salladen och pommes fritsen.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST