Fotograf: Per Axbom/Flickr

Han vann konsumentklagan mot Apple i Danmark – nu stämmer de honom på 4 000 kronor

Apple respekterar tydligen inte den danska konsumenträtten.

Apple i Danmark har under en tid bytt ut felande Iphones med begagnade telefoner – i strid mot det danska konsumentskyddet som säger att en felande produkt ska bytas ut mot en ny motsvarighet. Det skriver Business Insider Nordic.

Dansk domstol har fastslagit att Apple ska byta ut defekta telefoner med helt nya modeller. Men det har uppenbarligen inte efterlevts.

Med bakgrund mot detta vann nyligen en Iphone-användare i Danmark en konsumentklagan mot Apple i Forbrugerklagenævnet, rapporterar TV2. Kunden, vars namn är David Lysgaard, köpte en Iphone 4 under 2011 som gick sönder efter bara ett halvår. Han fick då en ersättningstelefon – ytterligare ett halvår senare gick även den sönder.

Det visade sig att ersättningstelefonen var ihopsatt med begagnade komponenter.

Davids anmälan till det danska konsumentverket slutade i att Apple tvingades betala hans rättegångskostnader samt betala ut priset för det ursprungliga iPhone-köpet.

Apples respons?

De mobiliserar sin armé av advokater och stämmer i sin tur David Lysgaard, allt för att slippa betala ut det ursprungliga priset för hans Iphone. Inte nog med det; Apple kommer flyga in sin chefsingenjör från huvudkontoret i Kalifornien som vittne.

Summan som står på spel: 4 399 danska kronor (cirka 5 700 svenska kronor).

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST