Fotograf: Servicefinder Press

De hoppade av skolan och byggde hemlig dröm i källaren – nu är deras startup värd 300 miljoner kronor

"Vi fick ett jäkligt bra erbjudande... som vi inte kunde tacka nej till”

Schibsted köper nu ut grundarna av Servicefinder till en värdering på över 300  miljoner kronor, och äger nu alltså hela företaget. Det rapporterar Dagens Industri och Breakit.

Servicefinder grundades av trion Jeffrey Singh, Vishal Nanda och Aleksandar Goga för 10 år sedan. De hoppade av sina respektive utbildningar inom IT och började träffas i ett gammalt cykelförråd på Norra Mälarstrand 60 för att planera och utveckla ”en sajt som gjorde det enkelt och tryggt att välja hantverkare”, enligt Breakit.

Startkapitalet på 100 000 kronor som krävdes för att starta aktiebolag 2006 togs ur egna besparingar, men de kommande åren tog alla tre stora blanco-lån för att hålla igång verksamheten trots förluster.

LÄS ÄVEN: 10 företag du kan starta med bara några hundralappar på fickan

Genombrottet kom 2011 när Schibsted köpte upp 70 procent av Servicefinder.

Nu har Schibsted köpt upp resterande del av bolaget från grundartrion, som även säger upp sig från företaget, efter en övergångsperiod som rådgivare.

”Vi har jobbat med detta i tio år – en tredjedel av våra liv. Nu har vi visat att Servicefinder kunde bli lönsamt och det största bolaget i sin nisch. För att vara rakt på sak fick vi ett jäkligt bra erbjudande från Schibsted som vi inte kunde tacka nej till”, säger Vishal Nanda till Breakit.

Nu vill trion ge tillbaka till startup-scenen, genom att arbeta som affärsänglar.

”Vi har satsat på lite företag hittills och det har varit sjukt kul, vi tror att med vårt kapital och med vår kompetens kommer vi att göra en hel del lyckosamma investeringar”, säger Vishal Nanda till Dagens Industri.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST