Fotograf: Eric Risberg/TT

Nya trenden: Här är svenska miljonärerna som hakar på Zuckerberg

Nu har flera svenska techmiljonärer hakat på trenden att skänka bort en en del av sin förmögenhet.

Nu har en grupp svenska techmiljonärer lovat skänka bort en del av sina vinster till välgörenhet via initiativet Founders Pledge, rapporterar Di Digital.

Founders Pledge har fått in 640 underskrifter från tech-miljonärer och investerare runtom världen. Det förbinder dem att skänka bort en summa motsvarande 2 procent av framtida vinster då bolagen säljs.

LÄS MER: Zuckerbergs löfte till sin nyfödda dotter - ger bort Facebook till välgörenhet

Initiativet gör det enkelt för entreprenörer att göra inverkan på de stora samhällsfrågorna.

“Vi försöker ge ett enkelt och smärtfritt svar på frågan om ‘hur kan jag hjälpa till’. Vi vill skapa en plattform för att låta dem göra det på ett effektivt och systematiskt vis”, säger grundaren David Goldberg i en intervju med Di Digital.

Han fortsätter:
“Techsektorn skapar fler miljonärer än någon annan del av näringslivet idag. Det är en tacksam sektor att jobba med för att göra världen lite bättre."

Bland svenskarna finns Onlinepizza-grundaren Erik Byrenius, Wrapp-medgrundaren Carl Fritjofsson och Videoplaza-grundarna Sorosh Tavakoli och Alfred Ruth.

“För mig handlar det om att fortsätta vara med och förändra saker, och kanske på ett annat sätt än genom att bygga ett nytt företag eller en ny produkt” säger Erik Byrenius till Di Digital.  

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.