Nya uppgifter: Apple skrotar självkörande bil

Projektet ändrar drastiskt riktning – hundratals lämnar utvecklingsteamet. 

Apples utvecklingsprojekt för att ta fram en självkörande bil – Project Titan – har drastiskt ändrat riktning. Istället för att jobba med att ta fram en hel bil omfattar projektet nu endast själva mjukvaran, enligt Bloomberg.

Apples team för Project Titan, som består av cirka 1 000 personer, har nyligen fått nytt ledarskap. Det har påverkat den strategiska riktningen – hundratals inom teamet har sagts upp, slutat eller blivit omfördelade.

Teamet har av ledningen fått fram tills slutet på 2017 att bevisa det självkörande systemets gångbarhet, uppger källor inom Apple till Bloomberg.   

LÄS ÄVEN: Här är Googles Iphone-dödare

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.