Crowdfundad svensk elbil når 100 procent – på två dagar

Elbilen Uniti nådde insamlingsmålet på Fundedbyme på nolltid.

Uniti är en elektrisk stadsbil för framtiden, som till en början utvecklats på Lunds Universitet, och numera är ett fristående projekt. Till skillnad från många andra elbilar i planeringsstadiet har Uniti valt att helt göra om elbilskonceptet från grunden, istället för att bygga vidare på samt anpassa konceptet för konventionella bilar.

Konventionella bilar är till exempel onödigt kraftfulla och stora, enligt Uniti. Att skala ner ger stora effektivitets- och miljömässiga vinster, vilket ger Uniti en väldigt hållbar profil. Samtidigt kommer användarupplevelsen hålla samma höga standard som den samtida konsumenten förväntar sig, från teknik så som smartphones.

Under onsdagen lanserade Uniti en kampanj på crowdfunding-sajten FundedByMe där de bad om 5 miljoner kronor för att bygga en prototyp, redo för produktion. Endast två dagar senare har de redan överträffat det målet, och med 43 dagar kvar på kampanjen är det sannolikt att de kommer slå det svenska rekordet för crowdfunding. 

Uniti har redan kommit långt med sin unika utvecklinsplan:Uniti uppger att hade tillgång till andra finansieringskällor, men välde crowfunding eftersom det passade bra med öppenheten som präglar projektet. Samtidigt har dock Uniti redan ett antal inskickade patent som väntar på godkänning.

Crowdfunding-succén är inte det enda som visar på stort intresse för Uniti; företaget har redan tagit emot över 140 förbeställningar. 

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Coca-Cola hoppar på senaste hälsotrenden – ska sälja kombucha
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  5. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Topp 10: Aktierna med starkast köpsignaler just nu
  3. Rockström: Så halverar vi klimatutsläppen till 2030 – ”Digitala revolutionen är världsekonomins joker”
  4. Supertalangen vill ge tillbaka till samhället – nu ska hon hjälpa andra unga kvinnor ta kontroll över sina öden
  5. Rymdlegendar försvarar Elon Musks marijuana-rökning: Han är det bästa vi haft sedan Thomas Edison

För dig som prenumerant