Crowdfundad svensk elbil når 100 procent – på två dagar

Elbilen Uniti nådde insamlingsmålet på Fundedbyme på nolltid.

Uniti är en elektrisk stadsbil för framtiden, som till en början utvecklats på Lunds Universitet, och numera är ett fristående projekt. Till skillnad från många andra elbilar i planeringsstadiet har Uniti valt att helt göra om elbilskonceptet från grunden, istället för att bygga vidare på samt anpassa konceptet för konventionella bilar.

Konventionella bilar är till exempel onödigt kraftfulla och stora, enligt Uniti. Att skala ner ger stora effektivitets- och miljömässiga vinster, vilket ger Uniti en väldigt hållbar profil. Samtidigt kommer användarupplevelsen hålla samma höga standard som den samtida konsumenten förväntar sig, från teknik så som smartphones.

Under onsdagen lanserade Uniti en kampanj på crowdfunding-sajten FundedByMe där de bad om 5 miljoner kronor för att bygga en prototyp, redo för produktion. Endast två dagar senare har de redan överträffat det målet, och med 43 dagar kvar på kampanjen är det sannolikt att de kommer slå det svenska rekordet för crowdfunding. 

Uniti har redan kommit långt med sin unika utvecklinsplan:Uniti uppger att hade tillgång till andra finansieringskällor, men välde crowfunding eftersom det passade bra med öppenheten som präglar projektet. Samtidigt har dock Uniti redan ett antal inskickade patent som väntar på godkänning.

Crowdfunding-succén är inte det enda som visar på stort intresse för Uniti; företaget har redan tagit emot över 140 förbeställningar. 

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  2. Nätverk av daytraders misstänks manipulera kurser i stora svenska aktier
  3. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  4. Tipset: Fyndläge i Nordea efter kursraset – ”maffig direktavkastning”
  5. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  1. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  4. SBAB går mot strömmen och sänker bolåneräntor
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant