Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

H&M satsar miljoner på bloggares klädsajt – igen

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: H&M satsar på bloggstjärnas startup, 8 av 10 som sägs upp från Ericsson kommer hitta jobb enligt docent och svensken är mer skuldsatt än någonsin.


H&M SATSAR PÅ BLOGGSTJÄRNANS MODESTARTUP
Modestartupen Ivyrevel tar in 5 miljoner kronor från H&M:s dotterbolaget H&M Fashion AB, berättar Di Digital. Ivyrevel är en sorts e-handelssajt för kläder och grundades bland annat av Kenza Zouiten som har en av Sveriges mest besökta bloggar. Med 600 0000 besökare i veckan är hon störst i kategorin mode enligt tidningen. De övriga grundarna är Gustav Springfeldt, Aleks Subosic och Dejan Subosic. 

Kenzas räckvidd på nätet är naturligtvis intressant, men Dejac Subosic har tonad ned betydelsen av den för Ivyrevel. I somras tog bolaget in 20 miljoner kronor från H&M, och nu fyller de alltså på kassan igen. Förra året gjorde Ivyrevel en förlust på drygt 5 miljoner kronor på en omsättning på drygt 7 miljoner kronor. Det är oklart vad pengarna ska användas till, enligt Di Digital.

SKL VARNAR FÖR SKATTECHOCK

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, varnar för att en skattechock väntar Sverige på grund av att befolkningen växer och mest ökar andelen barn under 18 år och äldre mellan 65 och 84 år. (DN)

M VILL SÄNKA SKATT
Moderaterna vill sänka skatten på det första jobbet. Endast den del som överstiger 12.000 kronor per månad bör beskattas i en förstajobbet-anställning, även för nyanlända. (DN Debatt)

8 AV 10 HITTAR NYA JOBB
En tröst för dem som sägs upp från Ericsson är att åtta av tio hittar nytt jobb inom ett år - det visar historien enligt docent Rikard Eriksson. (DI)

FRYKHAMMAR REDO
Ericssons tillförordnade vd Jan Frykhammar är beredd att stanna fler år på posten, enligt vad han säger till Dagens Industri. (DI)

ERICSSONÅTGÄRDER OTILLRÄCKLIGA 
Ericssons på tisdagen aviserade sparåtgärder räcker inte för att bli lika lönsamt som Nokia, enligt Nordeas telekomanalytiker Martin Nilsson. (DI)

HUSHÅLLENS SKULDER REKORDHÖGA
De svenska hushållens skulder har aldrig varit så höga som nu, totalt 3.600 miljarder kronor eller 87 procent av BNP, enligt SEB:s Sparbarometer. (SvD)

COMEBACK FÖR REINFELDT I POLITIKEN?
Filippa Reinfeldt kan vara på väg tillbaka till politiken, uppger Expressen. Hon lämnade politiken för två år sen för att bli affärsutvecklingschef för det Investorägda vårdbolaget Aleris. Men inom kort kommer hon att lanseras som Moderaternas kandidat till nytt finanslandstingsråd i Stockholm, enligt tidningen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.