Fotograf: Mark Lenniham/TT

Apples nya patent skvallrar om helt knapplös Iphone 8

Rykten har gjort gällande att nästa Iphone blir knapplös. Nu har Apple fått ett patent godkänt som kan göra detta till verklighet. 

Apple har fått ett patent godkänt som innebär att en fingeravtryckssensor kan placeras under glaset på en telefon. Enligt patentet kan en kapacitiv sensor användas tillsammans med elektrostatiska linser som ska förstärka de elektriska signalerna då avläsningen sker genom displayglaset, konstaterar Apple Insider.

Rykten har tidigare gjort gällande att Apple kan komma att slopa en fysisk hemknapp i nästa iPhone som väntas släppas under nästa år. Detta skulle kunna innebära att Iphone 8 blir helt knapplös.

Patentet som godkänts lämnades in i september 2014.

Apple har sedan 2012 teknik för fingeravtryckssensorer internt inom företaget efter förvärvet av Authentec. Även flera av de andra aktörerna i sektorn, såsom Qualcomm, Fingerprint Cards, Goodix och Synaptics har tagit fram eller arbetar med olika lösningar där sensorn kan placeras under displayglaset på mobiler.

LÄS ÄVEN: Iphone 7 överraskande långt efter rivalerna i batteritest

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST