Fotograf: Susan Walsh / TT

Bill Gates investerar 120 miljoner för att rädda klimatet - köper socker

Därför tror miljardären på sin senaste investering.

Microsoft-grundaren Bill Gates har tillsammans med energiföretaget Total investerat 14 miljoner dollar (omkring 120 miljoner kronor) i Renmatix som utvecklat ett bränsle från socker, skriver Venturebeat.

Närmare bestämt handlar det om cellulosa. Företaget Total har gått med på att använda Renmatix process som fått namnet Plantrose för att raffinera 1 miljon ton av cellulosasocker för alternativa bränslen.

"Vi har jobbat åtta år för att göra förnyelsebara kemikalier kostnadseffektiva och nu har vi ett förnyelsebart alternativ inom energi för att ta oss bort från oljeberoendet", säger Mike Hamilton som är vd på Renmatix.

Andra företag som tidigare investerat i Renmatix är BASF och Kleiner Perkins Caufield & Byers. Totalt har Renmatix fått investeringskapital på 140 miljoner dollar.

"För att effektivt ta itu med klimatförändringarna måste vi utveckla en energiinfrastruktur som inte släpper ut växthusgaser och är kostnadseffektiv", säger Bill Gates i ett uttalande. "En kritisk komponent i detta är att göra industrisektorn kolfri. En annan är möjligheterna i kostnadseffektive biobränslen. Renmatix erbjuder en innovativ process, och det är en spännande väg att gå."

LÄS ÄVEN: Nu vill Ikea inte bara att vi bygger våra möbler själva - vi ska laga maten också


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST