Fotograf: Chipotle / Facebook

Snabbmatskedjan och Google levererar burritos till studenter i det mest avancerade drönarprojektet hittills

Här kan studenterna få en varm burrito levererad direkt hem.

Det kanske mest avancerade projektet någonsin för leveranser med hjälp av drönare håller just nu på att sjösättas på universitetet Virginia Tech. Det är Google-koncernen Alphabet som tillsammans med snabbmatskedjan Chipotle testar att leverera burritos direkt till hungriga studenter, skriver Bloomberg.

"Det här är det mest komplexa verksamheten med drönare i USA som jag känner till", säger Dave Vos som leder Project Wing, enheten inom Alphabet som jobbar med projektet, till Bloomberg.

En Chipotle-food truck på campusområdet kommer göra burritosen, som sedan med hjälp av drönare kommer levereras ut till kunderna. Drönarna kommer inte att landa på ankomstplatsen, utan burriton kommer istället vinschas ner. Allting sker helt automatiserat, men övervakas av personal som är redo att rycka in och ta över kontrollen över drönarna om det skulle behövas.

LÄS MER: Hamburgaren med nio lager kött, ost, tomat och sallad kan göra dig rik - om du är snabb

Dave Vos är entusiastisk och menar att projektet, som kommer pågå några veckor, är banbrytande.

"Det är första gången som vi faktiskt levererar saker till människor som vill ha just de sakerna", säger han.

Virginia techs rektor Timothy Sands menar också att leveranserna är mer avancerade än de kanske verkar. Trots att drönarna bara levererar en typ av vara och på ett begränsat område, ligger det mycket jobb bakom.

"Det låter enkelt, men det är det inte", säger han till Bloomberg. "Det är mycket som måste lösas vad gäller säkerhet och tillstånd."

LÄS MER OM CHIPOTLE: Snabbmatsjättens utbrott av avföringsbakterier får vinsten att rasa 82 procent


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST