Fotograf: Nati Hamik / TT

Det här gör Warren Buffett, Richard Branson och 7 andra miljonärer innan frukost

De ligger inte kvar och drar sig i sängen i alla fall.

Mobilalarmet ringer för fjärde gången och över en halvtimma har snoozats bort. Känner du igen dig? Att släpa sig upp på morgonen är för många en plåga, och en ganska utdragen process.

Men alla ligger inte kvar och drar sig under täcket. CNBC har gjort en lista på nio personer som alla är upp med tuppen. De är nämligen nio av världens mest framgångsrika entreprenörer och affärspersoner - "self-made" miljonärer som alla byggt upp sin egen förmögenhet.

Och det här är deras morgonrutiner:

Starbucks vd Howard Schultz dricker, föga förvånande, kaffe varje morgon. Men innan dess går han ut och rastar sina hundar, och tar en cykeltur. För att hinna med allt detta går han upp 04.30 varje dag.

"Under mina 50 år i näringslivet har jag lärt mig att om jag går upp tidigt på morgonen hinner jag med så mycket mer under dagen, och i livet." Det menar Richard Branson, grundare av Virgin Group, som går upp kl 05 för att se på nyheterna, läsa mail och förbereda dagen. Han hinner också med ett träningspass.

För vissa gäller det att göra flera saker samtidigt för att hinna med allt. Det är fallet för Michelle Phan, youtubern och entreprenören som byggt en mindre imperium. Hon passar nämligen på att läsa mail i duschen (tack vare ett vattentätt mobilskal), göra benböj medan hon borstar tänderna och läser ännu fler mail när hon gör armhävningar.

Ikonen och affärsmannen tillika världens tredje rikaste person Warren Buffett är inte lika multitaskande. Men han hinner ändå med ganska mycket. Buffett fokuserar på att läsa, och jobbar sig igenom både The Wall Street Journal, US Today och Forbes på morgonen. Senare under dagen läser han fyra tidningar till.

LÄS ÄVEN: Mångmiljonären: "10 steg som garanterat gör dig till miljonär innan 30"

Entreprenören Mark Cuban stannar kvar ett tag i sängen - för att jobba. "Jobbet är min morgonmeditation", har han sagt. "Jag vaknar och börjar jobba på en gång."

Någon som faktiskt gillar att meditera på morgonen är Twitters medgrundare och vd Jack Dorsey. Vid kl 05 ringer klockan och då är det 30 minuters meditation som gäller, följt av en springtur och kaffe.

Ursula Brurns är vd och styrelseordförande i Xerox, som bland annat tillverkar kopiatorer. Hon går upp vid 05.15 och läser mailen direkt. Två gånger i veckan tränar hon med en personlig tränare kl 06.

Mediemogulen Arianna Huffington som bland annat varit med och grundat The Huffington Post gillar, liksom Dorsey, meditation och yoga, vilket hon tar sig tid för varje morgon.

Ett annat sätt att använda morgonen som en tid för reflexion är att se över sina mål. Investeraren och superentreprenören Daymon John har en lista på sju mål, både personliga och sådana som är ärelaterade till familj och jobb, som han påminner sig om varje morgon.

LÄS ÄVEN: Han har redan 22 Billboardettor och 2 miljarder på banken - snart kan Max Martin bli Sveriges rikaste musiker


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST