Apple: Därför vägrar vi avslöja hur försäljningen av Iphone 7 går

Efter dalande försäljning är det många som vill veta hur nya modellen går. Men något svar bjuds det inte på.

Apple bryter mot traditionen och avstår från att redovisa försäljningssiffrorna för iPhone 7 under första helgen, skriver Marketwatch.

Bakgrunden till beslutet beror på att Silicon Valley-jätten anser att siffrorna inte längre är lika relevanta som förr.

"Apple är nu vid en punkt där vi känner att innan vi tar den första förbeställningen kommer vi att sälja slut på iPhone 7. Dessa initiala försäljningar kommer att styras av utbudet, inte efterfrågan, och vi har beslutat att det inte längre är ett representativt mått för våra investerare och kunder", sade Apple i ett uttalande.

Apple har redovisat försäljningssiffrorna för sina iPhones under de senaste åtta åren. I fjol avslöjade bolaget att försäljningen av iPhone 6s och iPhone 6s Plus hade uppgått till 13 miljoner enheter under de tre första dagarna sedan lansering. Det motsvarade en uppgång på 30 procent jämfört med de iPhone 6-modeller som hade gjorts tillgängliga året innan.

LÄS ÄVEN: Här är Iphone 7


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST