Fotograf: Top Gear

Trion bakom Top Gear tar in 46 miljoner till nya startupen - Zennström storinvesterar

Skypegrundaren Niklas Zennströms bolag är en av huvudinvesterarna i det nya sociala nätveket.

Tv-programmet Top Gears tidigare programledare Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May kan ha tagit in 5,5 miljoner dollar (46 miljoner kronor) i riskkapital til sin nya digitala startup, Drivetribe, skriver Financial Times. 

Bland investerarna märks Breyer Capital och Niklas Zennströms Atomico. 

Drivetrive skall vara ett socialt nätverk och publiceringsplattform för motorentusiaster. Ambitionen är att tjänsten skall vara live i november. Programledartrion skall göra egna program men sajten kommer även att ha användargenererade bloggar och diskussionsforum. 

Drivetribe-chefen Ernesto Schmitt uppger att potentialen är enorm och pekar på att det finns 400 miljoner motorentusiaster bara på Facebook. 

Jeremy Clarkson sparkades från BBC i mars efter en rad meningsskiljaktigheter med tv-bolaget. Det har sedan tidigare stått kart att Top Gear-trion även skall göra program för e-handelsjätten Amazon.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.