Google bötfälls i Ryssland

Google tvingas böta för att ha förinstallerat appar i operativsystemet Android.

Konkurrensverket i Ryssland uppger på torsdagen att Google ska betala 438 miljoner rubel, motsvarande cirka 58 miljoner kronor, i böter för att ha förinstallerat appar i sitt operativsystem Android. Det rapporterar Reuters.

LÄS MER: Apple under utredning

Googles presstjänst bekräftar att man tagit emot en notifiering från FAS. Bolaget ska se över utfallet innan man beslutar om eventuella motåtgärder.

FAS fastställde redan i september förra året att Google brutit mot landets konkurrenslagar, något som togs upp efter ett klagomål från den ryska konkurrenten Yandex.

LÄS MER: Ikeas ryska huvudkontor genomsökt av polis

Det ryska konkurrensverket sade i en kommentar att de ryska konsumenterna är de som kommer tjäna på beslutet. Vidare sade de att även internationella bolag måste följa de ryska konkurrenslagarna precis som övriga företag.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.