Fotograf: Flickr

Uber kliver in i europeiska startups - efter en lyckad UberPitch-satsning

Nu står det klart att Uber kommer investera i fyra olika europeiska startups.

Uber har genom sitt eget projekt UberPitch, där entreprenörer får pitcha sin idé till investerare, investerat i sammanlagt fyra olika startups. Det skriver Venturebeat med hänvisning till uppgifter från Ubers vd Travis Kalanick.

Satsningen UberPitch avtäcktes i maj och är all sin enkelhet en hisspitch för en investerare, med skillnaden att den görs i en rullande bil snarare än i en hiss. Sammanlagt 4.000 entreprenörer lämnade in önskemål om att få berätta mer om sin idé. Av dessa kom fyra att bjudas in till ett event i Berlin som Kalanick närvarade vid, samma fyra som även fick motta en investering.

De fyra företagen är aktiva inom vitt skilda områden, allt från en app som till viss del påminner om Uber fast för restaurangpersonal, till ett företag som vill se hur insekter kan användas i såväl mat som forskning. Hur stort kapital som investerades är oklart på samma sätt som det är oklart hur mycket goodwill som eftersöktes från en kontinent där Uber mött kraftiga motsättningar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST