Fotograf: Paul Sakuma

Apple under utredning

Ryska konkurrensmyndigheter utreder Apple.

Ryska konkurrensmyndigheter har inlett en undersökning av Apple och bolagets prissättning av iPhone i landet, skriver Financial Times.

Den federala antimonopolmyndigheten ser att Apple kan ha samarbetat med flera av de största återförsäljarna och på så sätt gjort att priserna varit väldigt nära varandra hos de olika företagen. I förlängningen misstänks de så kallade rekommenderade priserna i själva verket ha varit obligatoriska priser.

Utöver en rad olika dotterbolag till Apple involverar undersökningen även 16 återförsäljare i landet som misstänks ha sålt iPhone 6 till ett fixerat pris. Apple har utretts av ryska myndigheter tidigare, precis som konkurrenten Google som också misstänks ha missbrukat sin marknadsställning.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST