Fotograf: Pexels

”Anställda som inte når upp till ribban uppmuntras söka efter möjligheter utanför företaget"

E-handelsjätten skräder inte orden inför massuppsägningen. 

Indiska e-handelsjätten Flipkart meddelar att bolaget tänker göra sig av med anställda. Någon exakt siffra angavs inte men enligt Flipkart kommer nedskärningen att omfatta alla som inte presterar tillräckligt bra, rapporterar NDTV.

LÄS ÄVEN: Hur ska jag veta vad jag har för uppsägningstid? Gäller samma vid en tillsvidare- som projektanställning?

”Anställda som inte når upp till ribban uppmuntras att söka efter möjligheter utanför företaget där deras kompetens kan utnyttjas bättre”, sade Flipkart i ett uttalande och tillade att praxisen är vanlig bland internetföretag.

Flipkarts uppmaning kommer endast några dagar efter att bolaget tagit ett hårdare grepp om den indiska e-handelsmarknaden med förvärvet av modebolaget Jabong. Tillsammans med enheten Myntra, som är den formella köparen i en affär värd 70 miljoner dollar, förväntas de två verksamheterna nu kunna uppvisa en aktiv månatlig kundbas på 15 miljoner personer, skriver sajten.

LÄS ÄVEN: "Det enda sättet att förändra världen är att jobba hårt"

Flipkart har sedan nyårsskiftet genomgått en rad förändringar på ledningssidan. Bland annat har Mukesh Bansal som ansvarade för e-handelsplattformen och Ankit Nagori som var chief business officer, valt att hoppa av. I april förlorade man också sin produktchef Punit Soni efter bara ett år. Han var en högprofilerad rekrytering från Silicon Valley.

Den indiska e-handelsmarknaden växer fort och Flipkart tampas om kunderna med framför allt Amazon och Snapdeal.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.