Fotograf: Eric Risberg / TT

Facebook stäms på en miljard - anklagas ha hjälpt terrorister

Anklagar Facebook för att ”medvetet ha tillhandahållit materiellt stöd och resurser" till terrorgrupp.

Facebook ska genom sin sociala nätverk ha gjort det möjligt för den palestinska terroriststämplade gruppen Hamas att utföra en rad tidigare attacker som resulterade i totalt fyra dödade amerikaner. Mot bakgrund av det har anhöriga till offren nu valt att stämma bolaget på en miljard dollar, skriver Bloomberg.

I de dokument som skickats in till distriktsdomstolen för Southern District of New York den 10 juli anklagas Facebook för att ”medvetet ha tillhandahållit materiellt stöd och resurser till Hamas i form av dess sociala nätverksplattform och kommunikationstjänster”. 

Facebook nekar i ett uttalande om att den egna tjänsten ska vara någon form av verktyg för terroristaktiviteter. Bolaget hänvisar till sin kamp mot sådana aktiviteter genom att plocka upp exemplet med en hemsida från i mars som uppmanade till ett nytt palestinskt uppror i Israel. Bakgrunden till nedläggningen av sidan var eftersom den krävde direkt våld som bruk, vilket strider mot Facebooks policy, sade den sociala nätverksjätten.

LÄS ÄVEN: Fick nobben 70 gånger – nu är hans bolag en unicorn


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST