Fotograf: VA.se

Nya AR-spelet Pokémon GO får Nintendo att rusa 25 procent på börsen

Appen som blivit mer populär än Tinder är en succé för Nintendo.

Nintendo lanserade förra veckan mobilspelet Pokémon GO för Apple- och Android-telefoner i USA, Australien och Nya Zeeland. På bara fem timmar gick det upp på topplistan som det mest nedladdade gratisspelet, skriver Gamereactor.

Pokémon GO är ett så kallat AR-spel - augmented reality, där spelarens fysiska miljö integreras med spelet. I det nya pokémonspelet ska användaren, genom att gå runt i sin omgivning hitta och samla Pokémons.

LÄS ÄVEN: Efter alla motgångar - så ser analytikerna på Tesla just nu

Forbes rapporterar att Pokémon GO håller på att gå om Twitter i antalet dagliga användare. Redan två dygn efter att spelet släppts hade 5,6 procent av amerikanerna laddat ner Pokémon GO, vilket innebär att fler nedladdningar än dejtingappen Tinder.

LÄS MER: Så går det på börsen idag

Succén var väntad, men framgången var ändå större än beräknat, för Nintendos aktie har de senaste dagarna rusat på börsen. Redan i fredags gick aktien upp omkring 10 procent, och idag var uppgången vid stängning på Tokyo-börsen närmare 25 procent.

Nintendo-aktiens utveckling den senaste veckan:

Det nya spelet har vänt Nintendos negativa trend på börsen. Här är utvecklingen de senaste tre månaderna.

Den färska börsuppgången innebär att Nintendos marknadsvärde ökar drygt 65 miljarder kronor de senaste två handelsdagarna.

Skrivet av: VA Finans

Läs allt om börsen idag, de senaste börsnyheterna och analyserna på vafinans.se.

TIPS: Ladda hem VA Finans populära app utan kostnad från App Store eller Google Play.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST