Fotograf: Pressbild

Först dieselfusk - nu kartellmisstankar

Äntligen började utsläppsskandalen försvinna, då dök nästa skandal upp.

Volkswagen, BMW, Daimler och tre andra bolag har undersökts av tyska myndigheter med misstankar om en inköpskartell på stålmarknaden.

Det rapporterar Bloomberg News.

LÄS MER: Handelsprofessorn: Risk management viktigare än någonsin

Konkurrensmyndigheterna ska efter indikationer på att regler överträtts under juni genomfört razzior mot de misstänkta tillverkarnas kontor, uppger en talesperson för den tyska kartellmyndigheten, Bundeskartellamt, som inte vill uppge vilka tillverkare det rör sig om.

BMW, Volkswagen, Daimler, Bosch och ZF Friedrichafen bekräftar emellertid för Bloomberg att razzior utförts mot bolagen.

LÄS MER: Fuskade i 25 år - nu tvingas cheferna lämna sina poster

För Volkswagen kommer den här nyheten extra olägligt. I höstas briserade det som kommit att kallas dieselgate där det framkom att Volkswagen fuskat med sina bränslemätningar. Och så sent som förra veckan stod det klart att notan för skandalen bara i USA kostar bolaget 125 miljarder kronor.

En ny skandal var därmed det sista bolaget behövde nu när man ska gå vidare efter dieselgate. Visserligen är det inte en miljöskandal den här gången, men nog kan man efter denna skandal börja ifrågasätta bolagets moral och värderingar.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST