Fotograf: Richard Drew/TT

Veckan efter Brexit: Den bästa för Wall Street under 2016

Brexit-kraschen blev kortvarig. Förra veckan var Wall Streets bästa under 2016.

Brexit var knappast någon som oroade Wall Street under veckan. När stängningsklockan ringde i fredags visade sig att börsveckan varit den bästa på hela 2016.

S&P 500, som är ett brett index omfattande totalt 500 amerikanska aktier, hade en usel dag på midsommardagen efter att det stått klart att britterna röstat för att lämna EU. Börserna föll över hela världen och gigantiska värden raderades ut på en dag. På midsommardagen backade S&P 500 med 3,6 procent. Det utökades med en nedgång om 1,8 procent på måndagen.

Oron för Brexit var dock inte något som höll i sig. Den här veckan har varit stark och igår stängde USA-börsen upp med 0,2 procent. Summeras hela veckan var index, trots nedgången på måndagen, upp med 3,2 procent, vilket gör det till den bästa veckan för Wall Street på hela året.

Mer börs
Bankaktien du absolut inte ska äga - enligt Credit Suisse
Ta rygg på friluftsbolaget som bara växer och växer

Följ börsen i realtid på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST