Fotograf: Matt Dunham/TT

Därför avgår motorn bakom Brexit

Nigel Farage avgår som partiledare för EU-kritiska Ukip.

Nigel Farage avgår som som partiledare för EU-kritiska Ukip. Det skriver bland annat BBC.

Han sade att han har "gjort sitt" men att han kommer att fortsätta att stötta partiet och hjälpa rörelsen för självständighet som finns i resten av EU.

Partiledaren håller ett tal i centrala London. Han uppger att hans parti Ukip är en tredje kraft i den brittiska politiken samt att Storbritannien behöver ett starkt ledarskap och riktning. Om Labours problem fortsätter och landet får dåliga villkor för att lämna EU skall man se upp 2020, uppger han vidare enligt BBC.

Tidigare har även Boris Johnson, som tillsammans med Farage varit en av de främsta företrädarna för ett brittiskt utträde ur EU, meddelat att han inte kandiderar till posten som partiledare för det konservativa partiet.

LÄS ÄVEN: Veckan efter Brexit: Den bästa för Wall Street under 2016

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.