Fotograf: Paul Sakuma / TT

Tesla utreds efter dödlig krasch – kan behöva återkalla tusentals bilar

Bilföraren körde med autopilotfunktion. 

Den amerikanska transportmyndigheten har inlett en förundersökning av Teslas modell S, för att utreda autopilotfunktionen. Detta efter en dödlig krasch, som inträffade när bilen var i autopilotläge. Det rapporterar Bloomberg News på torsdagen, med hänvisning till den amerikanska transportmyndigheten, National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA.

LÄS ÄVEN: Trött på att städa? – Elon Musks nästa storsatsning är här

Utredningen ska inkludera 25 000 bilar, och utgör ett första steg innan myndigheten kan begära att återkalla bilarna om de visar sig vara farliga.

”Det är viktigt att understryka att det handlar om en preliminär utvärdering av NHTSA för att fastställa om systemen fungerade som de skulle”, skriver Tesla i ett blogginlägg. 

Vidare skriver de:

”När en förare aktiverar autopiloten förklarar den bland annat att autopiloten är ett assisterande verktyg som kräver att du håller dina händer på ratten hela tiden och att du behöver fortsätta ha kontroll och ansvar över ditt fordon.”

LÄS ÄVEN: LA-polisens svåra val: BMW eller Tesla?

Teslas aktie backade knappt tre procent i den amerikanska efterhandeln.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.