Fotograf: YouTube

19-åringens egendesignade bot har överklagat 160 000 parkeringsböter – och vunnit

De lyckade utfallen motsvarar 64 procent av alla försök. 

Collegestudenten och programmeraren, Joshua Browder, har designat världens första bot-advokat som kan hjälpa till att överklaga parkeringsböter. 

Den 19-årige brittiske programmeraren lanserade i höstas en beta-version av boten. Efter en månad hade hela 3000 personer anslutit sig till tjänsten för att få hjälp att överklaga sina parkeringsböter. Enligt Techinsider hade boten redan i februari överklagat böter värda tre miljoner dollar, motsvarande 25 miljoner kronor. 

LÄS ÄVEN: 11-åriga entreprenören som just kammade hem ett kontrakt på 90 miljoner

I augusti lanserades boten även i New York. Idag har den totalt lyckats vinna 160 000 överklaganden av parkeringsböter. De lyckade utfallen motsvarar 64 procent av alla försök. 

Techinsider skriver att bot-advokaten visar att botar kan hjälpa människor med seriösare problem än att beställa blommor eller mat.

För att få hjälp med en parkeringsböter måste man först registrera ett konto på DoNotPay. När man har gjort det kommer boten att ställa frågor. De kan handla om det fanns några skyltar i närheten som sa att man inte fick parkera där. Om man svarar på en fråga som indikerar att det kanske finns en möjlighet att överklaga sin parkeringsböter kommer boten att göra det. 

LÄS ÄVEN: Självlärda 9-åriga apputvecklaren som hyllas av Tim Cook

Joshua Browder berättade för Forbes att han fick idén efter att han hade tagit sitt körkort.

”När jag hade fått mitt körkort vid 18 års ålder fick jag många parkeringsböter. Jag började överklaga dem. Sen började jag hjälpa mina vänner.”, sa Joshua Bowder. 

Många techbolag investerar enorma summor i botar. Däribland Facebook som har lanserat ett antal Messenger-botar som bland annat kan beställa blommor eller ge en väderprognos. Men liksom många andra Facebook-användare är Joshua Browder besviken. 

”Jag har testat nästan alla botar och jag är besviken – det går snabbare att beställa blommor på egen hand.”, säger han till Techinsider. ”Det finns dock mycket potential att botarna verkligen kommer att hjälpa människor.”

Joshua Browder planerar att snart lansera boten i den amerikanska staden Seattle. Han jobbar även med botar som kan hjälpa människor på andra sätt. Det senaste projektet är en robot-advokat som kan hjälpa flyktingar att få asyl. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST