Den här uppfinningen gör att du kan sjunga duett med bortgångna Whitney Houston

Rockstjärnan Rob Thomas uppger att tekniken är så bra att den känns verklig. 

Drömmer du om att sjunga duett med världsstjärnor som Whitney Houston, Notorious BIG och Selena? Nu har du chansen trots att den gemensamma nämnaren för trion är att de rycktes bort i förtid – Whitney Houston dog 53 år gammal, Notorius Big 24 år och Selena Quintanilla 23 år. 

LÄS ÄVEN: Spotify satsar på kärlek – inleder samarbete med dejtingapp

Orsaken är att agumented reality-bolaget VNTANA utvecklat en teknik för att sjunga karaoke med hologram - augmented reality mixar den virtuella och den verkliga världen, enligt Time.VNTANA ligger även bakom hologram-selfies.

Det finns dock ett litet men. 

Det är att tekniken först bara används för att sjunga med den amerikanske rocksångaren och låtskrivaren Rob Thomas. 

Rent praktiskt behöver fans bara ställa sig framför en VNTANA-display för att transformeras till ett hologram precis som i den klassiska musikvideon för norska A-ha:s låt ”Take on Me”, enligt TimeHologrammet kan sedan genomföra en duett ihop med hologrammet av just Rob Thomas. Det ges även en kopia på uppträdandet som kan delas i sociala medier.

LÄS ÄVEN: Kommer den här lysande uppfinningen att ersätta alla världens gatlampor?

Rob Thomas har själv uppgett till amerikanska medier som Mashable att tekniken är så bra att du glömmer att du tittar på ett hologram.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST