Fotograf: Flickr

Tusentals bankjobb flyttas utomlands – nedskärningar börjar redan nästa vecka

En femtedel av Storbritanniens företagsledare överväger att flytta sin verksamhet utomlands.

Det var inte tomma hot från bankerna när de sa att jobb kommer att försvinna om landet beslutar sig för ett Brexit. Enligt Di kommer mellan 50 000 till 70 000 finansjobb att flyttas utomlands under de närmaste tolv månaderna.

LÄS ÄVEN: Storbritanniens finansminister: Här är de tre största utmaningarna med Brexit

”Jobben kommer att skäras ner och nedskärningarna startar redan nästa vecka” säger en anställd på ett toppbolag inom finansstrategi i London till Di.

TT skriver att en femtedel av Storbritanniens företagsledare överväger att flytta sin verksamhet utomlands efter landets beslut om Brexit. Storbanken JP Morgan meddelade exempelvis att de hyrt fyra byggnader i Madrid och sex byggnader i Frankfurt. De kommer att flytta delar av sin verksamhet dit. 

Anställda som hoppas på att följa med verksamheten utomlands kan bli besvikna då de flesta banker förväntas anställa ny personal till lägre kostnader i Madrid, Dublin, Frankfurt eller Centraleuropa.

LÄS ÄVEN: Undersökning: Starkt svenskt stöd för fortsatt EU-medlemskap

Enligt TT planerar EU att flytta europeiska bankmyndigheten från London. Det är många europeiska huvudstäder som är villiga att ta emot den. Paris och Frankfurt är två av toppkandidaterna eftersom de är två av de största finansiella centrumen på kontinenten. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST