Fotograf: Jessica Gow/TT

Andersson: Vi bevakar och är beredda

Stockholmsbörsen faller blytungt efter Brexit - och regeringen bevakar utvecklingen enligt finansminister Magdalena Andersson.

Den svenska regeringen vill inte se ett snabbt utträde för Storbritannien från EU, men landet bör inte heller hålla EU i limbo allt för länge.

Det sade statsminister Stefan Löfven till reportrar på måndagen, enligt Bloomberg News.

Han sade att Sverige vill ha fortsatt goda relationer med Storbritannien och att Sverige inte ska omförhandla sitt EU-medlemskap.

Finansminister Magdalena Andersson sade att regeringen bevakar utvecklingen på börserna, men att det inte är tydligt om turbulensen kommer att ha någon långsiktig påverkan.

Hon sade att Sverige är väl rustat för att stå emot turbulens, att alla myndigheter står redo att agera vid behov, och att det återstår att se om den reala ekonomin påverkas.

Finansministern sade att det måste bli konsekvenser av att lämna EU, men att det är viktigt att Sverige kan handla med Storbritannien till goda villkor.

Regeringen ska träffa företag med stor verksamhet i Storbritannien, sade Magdalena Andersson, och tillade att Brexit kan innebära att företag flyttar till Sverige.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST