Trött på att städa? – Elon Musks nästa storsatsning är här

Superentreprenören Elon Musks icke-vinstdrivande organisation Open AI tänker modifiera dagens robotar för att skapa hushållsrobotar.

Electrolux robotdammsugare Trilobite introduceras 2001, men den hade en del att önska. Den var ingen fena på att dammsuga hörn exempelvis.
 Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. 
Dagens robotdammsugare klarar inte bara av hörn effektivt, utan kan till och med köra slalom mellan stolar. 


Mänskligheten befinner sig ändå långt ifrån Isaac Asimovs roman ”Död Robot”.  I det samhället sköter robotarna alla vardagliga sysslor åt mänskligheten innan det går åt fanders.
 En undersökning i Storbritannien visar att en av fem britter gärna skulle se en robot som strök deras kläder åt dem. Hälften av hela den vuxna befolkningen räknar med att avancerade städrobotar blir verklighet inom 25 år, enligt Daily Mail.


Nu kanske det visar sig att området kan utvecklas betydligt snabbare än så. Orsaken är att Tesla-grundaren och superentreprenören Elon Musk ska utveckla hushållsrobotar via sin icke-vinstdrivande organisation Open AI.


LÄS ÄVEN: Elon Musk: Vi måste sätta in implantat i hjärnan för att hänga med robotarna

Organisationen har Elon Musk skapat med Sam Altman, som bland annat är ordförande för startup-inkubatorn Y Combinator. 
Open AI fick en miljard dollar i investeringar från start och ser chatbots, spel och robotik som områden där man har god chans att utveckla och ”spänna sina AI-muskler”, enligt Daily Mail.


I en bloggpost på bolagets hemsida meddelade Open AI i veckan att de "arbetar för att göra det möjligt för en fysisk robot att utföra grundläggande hushållsarbete”.


Open AI sticker dock inte under stolen att de precis har inlett utvecklingen.
 Men med tanke på hur snabbt Elon Musk har jobbat med Tesla, SpaceX och annat är det kanske inte alltför långsökt att tänka sig att en hushållsrobot kan finnas i så gott som varje hem inom en snar framtid.

LÄS ÄVEN: Oxford-professor: Att leka med AI är som att leka med bomber


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST