Fotograf: Flickr

Nu skrotas bilmärket Saab

Kommer att använda namnet Nevs på nya elbilar. 

Bilmärket Saab går nu i graven. Nevs, National Electric Vehicle Sweden, som numera äger anläggningen i Trollhättan kommer inte att använda bilmärket Saab när de lanserar sin första elbil. Istället har Nevs beslutat att deras nya bilmärke, kanske inte helt oväntat, ska heta Nevs.

LÄS ÄVEN: Så ska Teslas nya billigare modell få fler att välja elbil

När Nevs köpte konkursboet fick de rätten att använda namnet Saab, dock inte emblemet med gripen. I fjol gick Nevs in i rekonstruktion och då gick rätten till att använda namnet förlorad. Enligt Nevs har en dialog om namnet fortsatt, men nu väljer man att dra ett streck över det hela och lanserar bilar i eget namn. 

Företagets första bil, modell 9-3 som elbil, kommer att lanseras under 2017.  

I ett pressmeddelande skriver Nevs vd, Mattias Bergman, följande:

"Från och med idag är vi företaget Nevs. Det är också namnet på våra produkter. Med ett nytt utseende och under ny logga är vi mer fokuserade än någonsin på att utveckla elbilar och mobilitetstjänster som möter framtidens behov."

LÄS ÄVEN: Bilindustrins framtidsteknik kommer från Västsverige

Nevs långsiktiga affärsmål är att bli ett globalt företag. Kina är den viktigaste marknaden de kommande åren.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.