Fotograf: Flickr

Nu skrotas bilmärket Saab

Kommer att använda namnet Nevs på nya elbilar. 

Bilmärket Saab går nu i graven. Nevs, National Electric Vehicle Sweden, som numera äger anläggningen i Trollhättan kommer inte att använda bilmärket Saab när de lanserar sin första elbil. Istället har Nevs beslutat att deras nya bilmärke, kanske inte helt oväntat, ska heta Nevs.

LÄS ÄVEN: Så ska Teslas nya billigare modell få fler att välja elbil

När Nevs köpte konkursboet fick de rätten att använda namnet Saab, dock inte emblemet med gripen. I fjol gick Nevs in i rekonstruktion och då gick rätten till att använda namnet förlorad. Enligt Nevs har en dialog om namnet fortsatt, men nu väljer man att dra ett streck över det hela och lanserar bilar i eget namn. 

Företagets första bil, modell 9-3 som elbil, kommer att lanseras under 2017.  

I ett pressmeddelande skriver Nevs vd, Mattias Bergman, följande:

"Från och med idag är vi företaget Nevs. Det är också namnet på våra produkter. Med ett nytt utseende och under ny logga är vi mer fokuserade än någonsin på att utveckla elbilar och mobilitetstjänster som möter framtidens behov."

LÄS ÄVEN: Bilindustrins framtidsteknik kommer från Västsverige

Nevs långsiktiga affärsmål är att bli ett globalt företag. Kina är den viktigaste marknaden de kommande åren.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant