Fotograf: Gates Notes

Bli smartare på semestern - här är fem böcker Bill Gates tycker att du ska läsa i sommar

Skippa deckarna i sommar och passa på att utvidga ditt vetande inom vetenskap, filosofi, historia, matematik och science fiction istället.

Snart är sommaren och semestern här - med mycket tid för efterlängtad läsning. Istället för att ödsla tid på förutsägbara deckare kan man använda läsningen till att utvidga sitt psyke och sitt vetande.

Sin tradition trogen har Bill Gates nu berättat på sin blogg vad han rekommenderar oss att läsa i sommar. Microsoft-grundaren tipsar om smarta böcker i vilka du kommer att lära dig om vetenskap, filosofi, historia, matematik och science fiction.

Gates boktips täcker tillsammans in allt ifrån livets uppkomst, mitokondriens historia, medvetandets historia och en tidslinje över den mänskliga civilisationen, till matematikens värld, hela vägen till entreprenörskap och affärer och slutligen till science fiction. Här finns något för alla - och om du börjar nu hinner du nog med alla fem!

LÄS ÄVEN: 20 kända böcker på 2 minuter

1. The Vital Question av Nick Lane

2. Sapiens: A Brief History of Humankind av Yuval Noah Harari

3. How Not to be Wrong av Jordan Ellenberg

4. The Power to Compete av Ryoichi Mikitani och Hiroshi Mikitani

5. Seveneves av Neal Stephenson

Se klippet där Bill Gates berättar lite kort om respektive bok:


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST