Fotograf: Wheelys Instagram

Nya miljövänliga mattrenden - cykelcaféerna etablerar sig i Sverige

Ett miljövänligt alternativ till food-trucken.

Mitt i food-trucksens storhetstid etablerar sig ännu en rullande mattrend i Sverige. Nu tar cykelcaféerna plats i sommarvädret. Bland annat har det svenska företaget Wheelys på kort tid etablerat sig världen över med sina mobila cykelcaféer och de planerar nu att bli mer synliga på Sveriges gator.

Bakom Wheelys står samma grundare som de som startade skånska reklambyrån Studio Total; Per Cromwell och Tomas Mazetti. Wheelys har bland annat antagits till den välansedda inkubatorn Y Combinator i Silicon Valley och bolaget tog nyligen in 20 miljoner kronor.

"Wheelys har nu expanderat till 50 länder på mindre än ett år utan några pengar. Låt oss nu se vad vi kan göra med ett bankkonto" säger VDn Maria Maria De La Croix till Breakit.

Många av de mobila cafécyklarna är miljövänliga och drivs med små solpaneler och vindkraftverk - och kaffet är självklart organiskt.

 

Wheelys rullande caféer finns bland annat i Göteborg.

 

Wheelys har på kort tid etablerat sig i över 50 länder. “Nu vill man dessutom öppna 500 caféer i Kina. Vårt största problem just nu är att hinna producera cyklar i takt med efterfrågan. Vi är chockade över det enorma intresset” säger VDn Maria De La Croix.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.