Apples hemliga labb ska skapa iCar

Det lilla tyska labbet ska enligt uppgifter jobba på företagets första bil.

Apple fortsätter utvecklingen av en bil och anlitar nu tyska experter i sektorn. Enligt uppgifter till tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeiting, FAZ, har Apple satt upp ett litet hemligt forskningslaboratorium mitt i Berlin. Totalt ska det röra sig om ett team på 15 till 20 personer.

Enligt informationen sägs det även finnas konkreta planer på när och hur en bil från Apple, benämnd iCar, ska lanseras i just Tyskland.

I höstas rapporterade Wall Street Journal att det amerikanska teknikbolaget vill bygga en elbil och att projektet fortgår under kodnamnet Titan. Sedan dess har det vid flera tillfällen rapporterats i media att Apple rekryterat ingenjörer och specialister från bland annat Tesla och Volkswagen.

LÄS ÄVEN: Google storseger: Deras självkörande bilar nu legala förare i USA

Förutom Apple arbetar även Google för fullt med att ta fram en självkörande bil. Samtidigt samarbetar taxiapptjänsten Uber med Carnegie Mellon University i Pittsburgh för att få fram självkörande bilar.

Utvecklingen med teknikföretag som ger sig in i bilsektorn har knappast gått de traditionella biltillverkarna förbi och inte minst de tyska tillverkarna BMW, Daimler och Volkswagen bevakar vad som händer.

LÄS ÄVEN: Forskare: Det är omöjligt att bevisa att de självkörande bilarna är säkra

Apples bil väntas produceras i Österrike och en lansering kan komma att ske 2019 eller 2020. I första skedet handlar det dock inte om en helt autonom bil utan det tros komma senare i utvecklingen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST