Så blir nästa version av Facebook

Så ska Facebook se till att vi delar mer, menar våra experter på Dagensanalys.se.

Under presskonferensen för Facebook Live Video avslöjade grundaren Mark Zuckerberg hur senaste versionen av tjänsten kommer att fungera. Utmaningen är att få oss att dela mer på Facebook.

DAGENS ANALYS

Dagensanalys.se är experter på digital marknadsföring och följer de hetaste trenderna inom området, samt håller dig dig uppdaterad med det senaste inom sociala medier, mobilt, analys, innovationer och vilka människor som gör skillnad i våra digitala liv.

Besök Dagensanalys.se för att få koll på det senaste i vår digitala vardag.

Under presskonferensen tog Mark fram sin mobil för att visa upp den nya BETA-versionen av Facebook. Han och företaget har brottats senaste tiden med att vi slutat att dela med oss av våra liv. Istället har Facebook blivit likt Buzzfeed ett berg av gulliga kattfilmer, roliga bilder och texter från kändisar.

I den nya BETA-versionen kommer ett helt nytt gränssnitt där själva delningen har delats upp i olika kategorier. Nu kan du välja tydligare om du vill dela en film, bild, text, foto och det nya alternativet för Live Video. Syftet med den nya delningsfunktionen är att det ska vara lättare och snabbare att dela din vardag med andra på Facebook.


Bildkälla: TheVerge

LÄS ÄVEN: De nya funktionerna som ska göra Snapchat till en vuxen-app

"We've re-designed the 'What's on your mind?' menu at the top of your News Feed to inspire people and make sharing on Facebook more fun and dynamic. Tapping on 'What's on your mind?' will now bring up a menu of all of the different ways you can share, including options like posting photos and video, feelings, or checking in to a place." berättade en talesperson från Facebook.

Den nya delningsfunktionen kommer även att ha delning för musik och presentationer.

En gigantisk utmaning för Facebook är att kategorisera allt innehåll som läggs upp i nätverket varje sekund. En genväg är att låta oss användare göra jobbet. Så under täckmanteln att det ska nu bli enklare och snabbare för oss att dela innehåll döljer sig den egentliga orsaken till den nya delningstjänsten – kategorisering.

För Facebook handlar det om att kategorisera sitt innehåll och paketera det i nya former, som för exempelvis video. Med den nya delningstjänsten kommer Facebook att kunna skapa nya kanaler för innehållet och därmed öka vår tid med Facebook samt göra det enklare att nå nya annonsörer.

MER NYTT PÅ FACEBOOK: Facebooks nya funktion gör det löjligt enkelt att stalka dina vänner


NYHETSBREV


Kalendarium

LYSSNA PÅ VA:S PODDAR

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Varför stäms Google plötsligt av ett pyttelitet svenskt bolag?
  2. 7 saker du ska göra idag för att bli rik om några år — enligt miljonären som byggt från noll
  3. Osäker på karriärvalet? Här är succéentreprenörens 5 knep som avslöjar det du är bäst på
  4. Miljarder gick upp i rök på några minuter – här är 11 saker du behöver veta om Fingerprints massiva kollaps
  5. Nu utmanar danska jätten SF Bio-monopolet – med ’toppmoderna’ biografer
  1. Här är Trumps nya attack mot Sverige
  2. Stressdoktorn: Stress-signaler borde tas på samma allvar som att brandlarmet går
  3. Här är 15 vanliga missar som saboterar din karriär – helt i onödan
  4. Svenska techsuccén spås bli nästa Fingerprint – nu får miljardbolaget ny storägare
  5. Nu har 50 000 svenska mejlkonton hackats – här kan du kolla ifall ditt lösenord är säkert

SENASTE VA

VA Karriär