Fotograf: TT / Noah Berger

Sålde för 114 miljarder på en vecka - utan en enda annons

Bilen är redan en given succé.

Elbilsföretaget Tesla Motors uppger nu i ett blogginlägg att man fått över 325 000 reservationer för företagets nya bil Model 3. Detta bara på en vecka. Omräknat i värde innebär det ett försäljningsvärde på 14 miljarder dollar, motsvarande 114 miljarder kronor.

Teslas mål för 2015 var att sälja 55 000 elbilar, så 2016 blir ett helt klart starkare år. På en vecka har bolaget dragit in över 6 gånger så många beställningar.

LÄS ÄVEN: Elon Musk varnar för att gå kort i Tesla

Intresset har helt skapats organiskt. "Till skillnad från andra stora lanseringar så har vi inte annonserat eller betalat för att lyftas fram", skriver elbilstillverkaren som istället pekar på att allt kommit genom gräsrötter.

Beställningstakten är den högst Tesla någonsin sett och det kan till stor del bero på att man sänkt priset ordentligt. Den nya bilen kostar ungefär hälften så mycket som den senaste modellen bolagets presenterat.Teslas vd Elon Musk presenterade i förra veckan en första prototyp av den nya elbilen och uppgav då att produktionen drar igång under 2017. Det initiala priset för bilen är satt till 35 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 285 000 kronor. Man tror dock att priset i Sverige kommer att höjas till 400 000 kronor.

LÄS ÄVEN: För 10 år sedan skapade Elon Musk en master plan för Tesla - så såg den ut


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST