Fotograf: Stocksnap

Startupen som låter dig ta reda på om din partner använder Tinder

Stalka vem du vill på Tinder.

Förra veckan lanserade en ny tjänst som ska tjäna pengar på instabila förhållanden - Swipe Buster. I en värld där otrohet inte börjar på krogen, utan kanske med ett svep på Tinder, ska tjänsten hjälpa oroliga partners att ta reda på om just deras hjärtevän har en profil på dejtingappen. Detta skriver Mashable.

Tjänsten är enkel, du skriver in en persons namn, ålder och senaste plats där du tror att den kan ha använt appen. Du kan självklart välja att istället söka efter en vän - eller kanske ett ex. Den digitala stalkingen har inga gränser. 

LÄS ÄVEN: Bolaget bakom Ashley Madison på väg att skapa appen "What's your wife worth?"

Swipe Buster använder sig sedan av Tiders API (application programming interface), som innehåller data om appens användare. Enligt Mashable är denna data inte alls lika lätt att komma åt som Swipe Buster påstår att den är, men det är möjligt. Tinder har försökt att försvara användarnas aktivitet och datan är till viss del skyddad, men har du väl tagit dig förbi skyddsvallarna kan du komma åt information som de flesta användare kanske inte vill dela med omgivningen.

De som väljer att använda sig av Swipe Busters tjänster får sedan upp alla profiler med rätt ålder och namn som nyligen befunnit sig på den plats man angivit. Sen är det bara att själv svepa igenom profilerna för att se vad man hittar.

Användaren kan se personernas profilbild, när de senast var online och om de har skrivit in att de är intresserade av män, kvinnor eller både och. 

För att ta del av all denna data måste den intresserade stalken först betala 5 dollar.

Swipe Buster menar själva att deras tjänst inte enbart handlar om att låta folk upptäcka otrohet, utan även om att visa användare hur mycket information om dem som är tillgänglig online. Det är inte olagligt att använda Tinders API på detta sätt, men det är det nog få av appens användare som känner till.

LÄS ÄVEN: 20 miljoner män lurades att betala för att chatta med 1500 kvinnor


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.