Fotograf: Wikimedia

Instagrams efterlängtade långfilmsformat är här – upp till 60 sekunder

Som svar på stor ökning i användarnas konsumtion av film det senaste halvåret förlänger Instagram klipplängden för filmer till en hel minut.

Det var länge inte möjligt att lägga upp en film längre än 15 sekunder på Instagram, men nu är det slut på fragmentarisk klippning och halvformulerade meningar.

Instagram har sett tiden som ägnas åt att titta på filmklipp i appen öka med 40 procent bara de senaste sex månaderna. Som svar på den ökade efterfrågan av film förlängs formatet nu till 60 sekunder, något som tidigare bara varit möjligt för annonsörer.

LÄS MER: Instagram gör en Facebook - skrotar ditt vanliga flöde

Det nya formatet har bara precis börjat rullas ut och kommer bli tillgängligt för alla inom de närmaste månaderna.

I samband med uppdateringen öppnar Instagram också för mer avancerade redigeringsmöjligheter där de som använder Apples operativsystem iOS kan klippa ihop filmer från multipla klipp sparade i mobilen. För många Instagramanvändare är förändringarna minst sagt efterlängtade.

LÄS MER: År 2015:s populäraste bilder på Instagram


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.