Konkurrensen hårdnar för Spotify på hemmaplan

En utländsk Spotify-konkurrent växer snabbast på den svenska musikstreamingmarknaden och SoundCloud lanserar en ny betaltjänst för musikstreaming. 

Franska musikstreamingtjänsten Deezer växer snabbt på den svenska marknaden. I månaden rör det sig om cirka 28 procent nya användare och totalt finns det nu mer än 50 000 betalande användare i Sverige, skriver Breakit. Det gör Deezer till den snabbast växande musikstreamingaktören på den svenska marknaden. Globalt sett har 6 miljoner betalande användare.

Det kan jämföras med Spotifys 30 miljoner betalande användare. Även ifall Spotify fortfarande växer snabbt internationellt har tillväxten på den svenska marknaden avtagit, enligt Breakit.

LÄS MER: Spotify når viktig milstolpe - dåliga nyheter för Apple Music

Samtidigt släpper svenska SoundCloud idag version fyra av sin app för Apples operativsystem iOS och med den en ny tjänst: SoundCloud Go.

Enligt nättidningen The Verge är SoundCloud Go en streamingtjänst för musik. Därmed tar Soundcloud till slut steget att konkurrera direkt med Spotify med stöd av flera av musikindustrins största skivbolag och med mer än 100 miljoner tillgängliga låtar.

LÄS MER: Soundcloud tar upp kampen med Spotify - skriver tungt kontrakt

Tjänsten kommer vara gratis de första trettio dagarna och sedan kosta runt 13 dollar i månaden och vara helt reklamfri. Bolaget utlovar även en uppdaterad och längre förteckning över artister och grupper jämfört med tidigare. Än så länge finns den uppdaterade tjänsten inte i Android-appshoppen Google Play.

LÄS MER: Apple Music växer rekordfort: "Kan vara störst redan 2017"

 


NYHETSBREV


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE VA