Playstation ska flytta in spelen i din mobil - dags för Call of Duty på luren?

Sony vill göra om populära Playstation-spel till appar.

Sony väljer att följa i Nintendos fotspår, nu ska speljätten satsa stort på mobilspel. Det japanska bolaget ska lansera en ny affärsenhet med syfte att hämta populära Playstation-spel till Ios- och Android-enheter. Det skriver Tech Crunch.

Forward Works, som Sonys nya enhet för mobilspel ska heta, kommer att bli officiellt lanserad den 1 april. Ansvarig för att leda den nya verksamheten blir Atsushi Morita, nuvarande chef för Sony Computer Entertainment i Japan och övriga Asien.

LÄS ÄVEN: 60 appar, en halv miljard nedladdningar - och 5 anställda

Även om nyheten må glädja många spelfantaster är det värt att påpeka att Forward Works till en början enbart kommer att fokusera på spelare baserade i Japan och Asien, enligt det uttalande som gavs av Sony på torsdagen.

Nintendo rusade på börsen i tisdags efter att bolaget meddelat att dess första spel för smartphones, Miitomo, lockat till sig en miljon användare på bara tre dagar sedan lanseringen.

Bland Playstations populäraste titlar finns Call of Duty, Grand Theft Auto, FIFA, Hitman och Final Fantasy. Det återstår att se exakt vilka spel som Playstation idag har rätt till som faktiskt kommer att bli appar.

Spelbolagen har länge sneglat mot mobilspelskreatörernas feta intäkter och uppenbarligen vill man nu vara med och dela på kakan.

LÄS ÄVEN: Världens mest lönsamma mobilspel drar in 1,5 miljoner dollar om dagen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.