Fotograf: Apple

Så blir Apples nya Iphone

Apple lanserade under gårdagen sina nya prylar - och de följer inte bolagets tidigare mönster.

Under måndagen presenterade Apple årets första nyheter. Bolagets vd Tim Cook visade upp en nya version av Apple populära telefon Iphone som kallas "SE" - och den är liten. Under teknikjättens senaste event har Iphone-serien bara blivit större och större och ett vanligt skämt bland bolagets kritiker har varit att en Iphone till sist kommer vara lika stor som en tv.

LÄS ÄVEN: Apples nya mål: Skapa en telefon som är omöjlig att hacka - även för dem själva

Ny SE är istället mindre än tidigare modeller. Luren har en skärmstorlek på 4 tum. Telefonen är utrustad med samma typ av teknik som bolagets större modeller, den innehåller bland annat den snabbare A9-processorn som idag sitter i Iphone 6S. Iphone SE har även en 12 megapixel kamera och modellen ska börja levereras den 31 mars.Under eventet presenterade Apple även en ny Ipad Pro. Plattan har en 9,7 tums skärm, vilket innebär att även denna är mindre än sin föregångare. 

Investerarna verkar dock inte vara imponerade. Aktien föll något efter eventet. Följ Apples aktie på VAFinans!

LÄS ÄVEN: "Om fem år är vi större än Apple och Samsung"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST